Este sezonul virozelor respiratorii și al gripei. Nu prea ai cum să scapi de ele. Vrei, nu vrei, câteva zile pe an trebuie să le petreci chinuit și frământat de niște simptome foarte neplăcute.

Eu nu sunt adeptul vaccinări antigripale, pentru simplul motiv că trec destul de repede peste orice astfel de episod. Mai cred și că fiecare vaccin este bun pentru o anumita tulpină a virusului, prin urmare, chiar vaccinat fiind, tot riști să prinzi o răceală sau o gripă, poate chiar atunci când te aștepți mai puțin.

Atunci când sunt gripat, încerc să reduc simptomele așteptând ca virusul să-și facă mendrele. Mai un antitermic, mai un antiinflamator, mai un ceai sau o frecție și în mai puțin de 72 de ore sunt ca nou.

Niște sfaturi despre cum să scăpăm de răceală sau gripă, fără a abuza de medicamente, ar fi binevenite. Farmaciile fac destui bani din medicamente, iar corpul nostru nu este foarte împăcat cu ideea că băgăm în el tot felul de produse de sinteză.

carmol-te-scoala-din-boalaCând eram mic copil se foloseau destul de des ventuzele, băile de abur, frecțiile cu oțet, alcool și ceva usturoi. Cred că aceste practici sunt mult mai naturale și mai de folos corpului nostru în astfel de situații. Acum suntem, parcă, mult prea comozi. Cred că se mai găsește și acum vestitul „Carmol” în farmacii, dar oare câți se mai bazează pe o frecție bună pentru a scăpa mai repede de o răceală?!

Mi-as dori să împărtășiți cu mine câteva din „tratamentele” naturiste împotriva răcelii și gripei, poate așa vor afla și alții că acestea există.

Reclame

3 gânduri despre „Cum scapi de răceală sau gripă ?

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s