hotii-de-buzunareUn moment nașpa este atunci când realizezi că nu mai ești în posesia telefonului. Și nu-i vorba de valoarea sa de piață, ci de faptul că ai fost atât de idiot încât ți-ai salvat în el o grămadă de chestii: fișiere utile, parole, poze personale etc.

Cu toate că m-am trezit de dimineață și cu pofta de viață, ziua asta a fost cât se poate de nașpa. Am asistat la o înmormântare, mi-a fost furat telefonul și n-am reușit să încheg niciun proiect, adică mai nimic din ceea ce mi-am propus pentru ziua de astăzi nu am reușit. Ba din potrivă, am pierdut niște chestii care m-au dat înapoi cu câteva luni.

Să trecem peste moment și să vedem ce-i de făcut atunci când îți pierzi telefonul.

Localizarea telefonului nu-i o opțiune întotdeauna, asta am observat cu această ocazie.

Dacă ești la fel de dobitoc precum am fost eu si nu ți-ai pus o parolă pe telefon, schimbă-ți repede tăti parolele: Google, FaceBook, Twitter, Yahoo, WordPress, cPanel, WHM, eMail etc (mie mi-a luat cam 20 de minute).

Anunță-ți operatorul de telefonie că nu mai ești în posesia cartelei SIM. Eu la DIGI nu am reusit să fac acest lucru telefonic, am trimis un e-mail și m-am dus la cel mai apropiată reprezentanță.
Nu au trecut 60 de minute de la „dispariția” telefonului, că eram deja în posesia unui SIM nou.

Îa-ți gândul de la telefonul de care ai fost deposedat. Nici „mama lu’ polițaiu'” nu-ți va mai aduce telefonul înapoi, indiferent de valoarea acestuia. Dacă e prea ieftin – deja e într-un tomberon, dacă-i destul de scump – este deja resetat, formatat ș.a.m.d.

Curios e un lucru: toate telefoanele au un IMEI pe care-l asociază cu un număr de telefon atunci când este inițiat un apel. Cu toate astea, procentul telefoanelor recuperate de la hoți tinde spre zero. Eu nu pot să mă împac cu această idee!

Reclame

5 gânduri despre „Ce faci când îți fură telefonul?

  1. Am învățat nește chestii din asta: 1. parolarea telefonului e UTILA, 2 NU e bine să-ți păstrezi informații confidențiale sau care sunt importante pentru tine pe cardul de memorie atașat telefonului.

   Apreciază

  2. Well, bun sfat, mai ales al doilea. :)) Eu am avut mereu telefonul parolat, așa că am salvat și pus pe card cam de toate, în ideea că deh, am parolă.
   Zilele trecute, vrând să facă o poză, văd că nu mai e spațiu. Desfac telefonul, ia cardul de unde nu-i. :)) Nu m-am gândit nicio secundă că cineva care pune mâna pe telefon și are suficient timp să îi desfacă husa și slotul de card fără să observ, va lua doar cardul de memorie, fără telefon. Dar s-a întâmplat. Ori a fost vreun curios din cercul de cunoștințe… ori un hoț care voia pur și simplu doar cardul de memorie :)). Deci da, nu salvați chestii prea intime pe cardul de memorie :))

   Apreciază

  3. Bine ai venit în „casa” mea! Sper să te simți bine și să mai revii …
   În ceea ce privește cardul tău de memorie care a făcut picioare în mod neașteptat, roagă-te să fi fost un hoț si nu cineva din cercul de cunoștințe!

   Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s