Omul când n-are noroc, n-are!  Cineva a cumpărat un bilet la loterie în Găești și a câștigat 3,5 milioane de euro, adică destul încât să poată trăi fără griji vreo 3 generații. Până ieri la ora 15 trebuia să revendice premiul, dar nu a făcut-o. Probabil a jucat într-o doară, fără a-și pune prea mari speranțe, probabil că nici nu a știut că a câștigat până ce nu a auzit la radio că a pierdut deja banii, poate că nici acum nu știe că a fost la un pas de a scăpa de grijile financiare.

La prima vedere este vorba doar de ghinion. Dar dacă ne gândim puțin, putem observa că este vorba de o atitudine tipic românească: începem lucruri și nu le mai ducem la bun sfârșit.

Sunt niște vorbe din bătrâni care ar trebui să ne pună pe gânduri atunci când de plângem de milă că n-avem noroc: „Norocul și-l face omul cu mâna lui!” și „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă!”. Dacă am ține cont de aceste învățăminte din bătrâni, poate nu am ajunge să ne mai plângem atât de milă!

Câți dintre noi nu au fost, oare, la un pas de a păți același lucru? Câți dintre noi nu au aruncat biletul la loterie chiar înainte de a se face extragerea? Eu, unul, d-aia nici nu  mai particip de ani buni la astfel de jocuri, pentru că am pierdut de foarte multe ori biletul, de cele mai multe ori chiar înainte de  a afla dacă a fost sau nu câștigător.

Voi ați jucat la loto și ați aruncat/pierdut apoi biletul înainte de a se efectua extragerea?

 

Reclame

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s