situatia-turciaToată lumea a auzit ceea ce s-a întâmplat în Turcia zilele trecute. Nu cred că este nevoie să înșiruiesc evenimente. Nu cred că avem informații suficiente pentru a putea ști dacă ar fi fost mai bine pentru omenire ca lovitura de stat să reușască.

În România a avut loc o lovitură de stat asemănătoare în decembrie 1989. Atunci populația a fost ademenită de partea puciștilor și lovitura de stat a avut succes, președintele României a fost ucis în condiții mai mult decât suspecte. Acum începem să realizăm că evenimentele din ’89 nu au avut loc pentru ca România să devină un stat mai puternic. Atunci românii și-au vândut țara în schimbul unei iluzii: libertatea.

În Turcia situația nu s-a lămurit pe deplin încă. Erdogan a reușit să rămână la butoane și se comportă asemeni unui om orbit de furie, este o reacție legitimă din parte cuiva care a scăpat de moarte, ca prin minune.

Nu contează dacă în spatele loviturii de stat din Turcia au stat servicii americane sau rusești, deși eu tind să cred că forțe occidentale au vrut să știe că la conducerea unei armate puternice a NATO se află cineva loial 100% iar acum sunt șocate de cât rău au putut să provoace eșuând lamentabil în încercarea lor. Cred că eșecul acestei lovituri de stat a făcut mai mult rău decât se așteptau cei care au inițiat-o.

Reclame

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s