Guvernele PSD au reușit să mărească pe hârtie salariile, dar vor reuși să stopeze valul inflaționist? Se stimulează consumul, ceea ce e bine. Totuși, producem ceea ce consumăm? Nu prea producem nimic. Mai toată creșterea în ceea ce privește consumul se reflectă în importuri. Concluzia ar fi aceea că stimulăm producția altor țări, în timp ce noi ne îndatorăm. În curând cursul euro va ajunge la pragul critic de 5lei, ceea ce ar fi bine doar în cazul în care am reuși să adoptăm și noi moneda unică europeană, ne-ar fi mai ușor la calcule!

Toată această degringoladă din politica fiscala va duce la creșterea inflației și, implicit a dobânzilor și a cursului valutar.

În final, toate creșterile salariale vor fi anulate de această spirală inflaționistă. Să vedem cu ce tupeu va mai afirma atunci PSD-ul că el a crescut salariile, în timp ce tuturor ne va fi din ce în ce mai greu să ținem pasul cu cheltuielile.

Cei mai mari pierzători vor fi cei ce și-au luat credite pe termen lung cu dobândă variabilă. Băncile vor ieși iar în câștig, dar se vor transforma în mari agenții imobiliare. Deja sunt o puzderie de oferte imobiliare din partea băncilor, care s-au trezit deținătoarele unui important fond imobiliar fără voia lor prin aplicarea noilor prevederi legale în ceea ce privește „darea în plată„!

Sper doar să nu intre România în incapacitate de plată, atunci s-ar produce un mic dezastru financiar! Dobânzile ar putea crește la nivelul anilor ’90 iar peste câțiva ani va trebui să mai dăm o lege prin care să mai tăiem niște zerouri la prețuri pentru a putea să folosim micile calculatoare chinezești atunci când calculăm cheltuielile zilnice.
pexels-photo-259027.jpeg

Reclame

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s